Λίγα λόγια για εμάς


Το καλοκαίρι του 1998, το μικρό κτίριο που μέχρι τότε ήταν αποθήκη σιτηρών και ελαιόλαδου και απ' έξω είχε περιβόλι και κοτέτσι, μετετράπη σε μια μικρή κουζίνα με τραπεζάκια έξω στον κήπο. Ο Νίκος και η Κατερίνα είναι πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. αλλά ήταν άνεργοι. Έχοντας εργαστεί σε μαγαζιά σίτισης τα προηγούμενα χρόνια ως φοιτητές, αποφασίζουν να φτιάξουν μια μικρή ταβέρνα στο περιβόλι του σπιτιού τους, ταυτόχρονα με το ξεκίνημα της κοινής ζωής τους ως ζευγάρι.
Οι γονείς δεν ήθελαν τα παιδιά τους να γίνουν "ταβερνιάρηδες" αλλά δεν καταλάβαιναν τότε πως οι σπουδές είναι ένα εφόδιο που δε χάνεται αλλά αντίθετα, σε κάνουν πιο σωστό σε οποιοδήποτε επαγγελματικό τομέα. Δεν μπορούσαν βέβαια παρά να βοηθήσουν τα παιδιά τους στο νέο αυτό εγχείρημα. Έτσι, οι δύο συμπεθέρες μπαίνουν στην κουζίνα και παντρεύουν εκτός από τα παιδιά τους και την Κυθηραϊκή κουζίνα με την Σπαρτιάτικη.

21 χρόνια μετά, δεν υπάρχει ντόπιος, επισκέπτης ή τουρίστας που να μην έχει φάει έστω μία φορά στη ΦΙΛΙΩ.
Η ταβέρνα ΦΙΛΙΩ είναι μια από τις ταβέρνες που πρέπει να επισκεφτείτε γιατί το φαγητό θα σας θυμίσει τη μαμά σας, τη γιαγιά σας και σίγουρα κάτι αγνό, καθαρό και νόστιμο.


 

Γιατί να επισκεφτείτε την ταβέρνα ΦΙΛΙΩ

Χρησιμοποιούμε μόνο τα πιο αγνά υλικά από το περιβόλι μας και από ντόπιους παραγωγούς για να παράγουμε όλα τα παραδοσιακά προϊόντα που θα βρείτε στη Φιλιώ.

Στα χρόνια που πέρασαν έχουμε κάνει πολλούς φίλους. Δείτε τι έχουν να πούνε για την Ταβέρνα Φιλιώ οι επισκέπτες που πέρασαν ήδη από εδώ.

Βρισκόμαστε όλο το χρόνο στα πανέμορφα Κύθηρα, ένα μοναδικό ελληνικό νησί που συνδυάζει την ομορφιά του Ιονίου με την εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα! Μάθετε περισσότερα για το νησί μας, το Τσιρίγο.

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας γνωρίσουμε! Επικοινωνήστε μαζί μας αν έχετε οποιαδήποτε απορία για την Ταβέρνα Φιλιώ ή για τα Κύθηρα, ή αν θέλετε απλά να μας πείτε ένα γεια! Θα χαρούμε να σας ακούσουμε.

Το καλοκαιράκι λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, θα μας βρείτε στην ταβέρνα Φιλιώ, στη δροσερή αυλή κάτω από τις μουριές. Θα σας σερβίρουμε ό,τι πιο αγνό έχει να προσφέρει η φύση των Κυθήρων και οι ντόπιοι παραγωγοί.
Τον υπόλοιπο χρόνο θα μας βρείτε πάλι στα Κύθηρα, να φτιάχνουμε γλυκά κουταλιού, να μαζεύουμε ελιές για το λάδι της χρονιάς, να φτιάχνουμε κρασί και φατουράδα, να συλλέγουμε σαλιγκάρια και αμπελόφυλλα, να σπέρνουμε σιτάρια και κουκιά, να φτιάχνουμε τουρσιά, ελιές και βολβούς, να μαζεύουμε φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι, κρίταμο, να ρίχνουμε "μπαμπακία" και φυσικά να εκτρέφουμε κοκόρια.